2015. október 16., péntek

0

"Thirty years since all this happened
Thirty years it took to rise
Blood on the floor and in their eyes
They took the bite and left them to die"

Az étterem csillogó, fekete-fehér kockás padlóján áll egy hat éves forma kisfiú, szülei kezét szorosan fogva. Magányosnak tűnik, ám mégsem látszik apró, lila szemeiben a sóvárgás a társaság iránt. Csak nézi a rengeteg maszkos lányt és fiút, akik mosollyal arcukon rohangálnak az asztalok között. A kisfiú nem rángatja anyukája kezét, hogy mehessen játszani, rohangálni és kiáltozni. Inkább csak felnéz rá, és megszólal:
- Anyu. Nem akarok itt lenni.
A nő egy mosollyal ajándékozza meg a csöppséget, megsimítja sötét haját, majd így szól: 
- Tudom, mit érzel, Vincent. Legszívesebben biztos otthon maradtál volna, és a kockáiddal játszanál, de szükséged van egy kis kimozdulásra.
A kisfiú, akit anyukája Vincentnek szólít, szomorúan biggyeszti le száját, és tanulmányozni kezdi fekete cipője orrát. Anyukája elindul, ezzel Vincentet is magával húzva eltűnnek a tömegben. A kisfiú a sok gyerek között feszeng, jobbra-balra kapkodja a fejét, nehogy valamelyik rókaálarcos fiúnak nekiütközzön. Ám semmit sem segít, ha kerüli a többieket: jobbról egy tizenéves lányt löktek neki, hátulról pedig egy négy éves fiúcska ütközik a hátának. Ám mielőtt menekülőre fogná, kijutnak a tömegből, és egy szabad asztalnál helyet foglalva, egy alkalmazott azonnal hozzájuk siet. Felveszi a rendelést, miszerint egy közepes, hagyományos Freddy pizzát kér a család, majd elsiet a konyha irányába. Körülbelül két perc múlva egy, már másmilyen uniformisba öltözött, harmincas éveiben járó férfi érkezik az asztalhoz.
Ezüstözött, éttermi jelvényt visel kék színű ingén, mogyoróbarna haja és „SECURITY” feliratos kalapja eltakarja szemeit, de egy aprócska névtábla elárulja nevét: Dominic. Magassága miatt le kell hajolnia, hogy Vincent szemeibe nézhessen, és széles mosollyal köszönhessen. Azután szüleihez fordul, és illedelmesen a folyosó felé invitálja ōket, meglepetés gyanánt. Szülei - vonakodva bár, de - felállnak az asztaltól, és követik az alkalmazottat. A kisfiú egyedül marad. Szülei még gyorsan a labdagödörbe pottyantják "foglald el magad" alapon, azonban a sok színes gömb nem köti le őt. Nem megy oda a többi gyerekhez játszani, hanem egymagában ücsörög egy szimpatikusabb sarokban. Nem szerette más, vele egykorú gyerek társaságát, volt benne egyfajta undor, félelem és sajnálat is. Tökéletesen elvolt három, közepes méretű fakockával, amit szép lassacskán feldarabolt, amint a szülei nem figyeltek. Akik ismerték, elfogadták úgy, ahogy van, de egy külső szemlélő szemével úgy tűnhet, nincs ki a négy kereke. Anyukája szerint az első szava „kés” volt, és mikor szülei büszkélkedtek a rokonoknak az általa kimondott kifejezéssel, ők felváltva néztek a szülőkre és Vincentre elborzadó arccal.
Amint Vincent így gondolkozik, teljesen elbambul a semmibe. Mikor feleszmél, már három, nagyobb gyerek áll előtte. Nyugodt arccal néz fel a tizenkét éves forma fiúra, kinek kezében egy medvemaszk lapul, mögüle két ugyanannyi idős lány kukucskál ki. A fiú flegmán lenéz a kisfiúra, majd gúnyosan megjegyzi:
      - Látom, unod a banánt – , de mikor Vincent nem válaszol, csak néz rá értetlenül, felemeli a hangját: - Hozzád beszélek, öcsi!
Ekkor Vincent lebukik a golyók közé, és egészen a labdagödör kijáratáig kúszik. Teljesen eluralkodik rajta az emberiszony, kikászálódva a labdák közül pedig szülei nevét kiáltja. Semmi válasz. Újra meg újra a levegőbe törnek halk szavai. Semmi válasz. Csak más felnőtteket lát, de a saját szüleit sehol nem találja apró, lila szemeivel. Hirtelen anyja sikolya hasít a levegőbe, Vincent pedig a hang irányába fordulva rohanni kezd, holott a szabálykönyv első pontja az, hogy „ne rohanj”. Egy szűkebb folyosó végén pedig meg kell állnia, ugyanis egy óriási vasajtóhoz érkezik. „PARTS AND SERVICE” – áll az ajtón nagy betűkkel, Vincent pedig csak pislog, azon gondolkodva, mit kereshetnek szülei odabent. Újabb sikolyok elhangzása után megpróbálja kinyitni a vasszörnyeteget, de a fém túl erősnek bizonyul gyenge karjai számára. A sarokban egy faládát pillant meg, mikor egy ötlettől vezérelve nagy nehezen az ajtó elé tolja a dobozt, felhúzza rá magát, de a kis ablakon benézve majdnem visszaesik a padlóra. Anyukája a földön fekszik egy vértócsa közepén, apukája hasonló pozícióban egy szerelőasztalon hever. Egy árny libben az ajtó elé.  „Mintha már láttam volna őt ezelőtt”, gondolja magában Vincent. Az alak kezében egy méretes balta acélosan csillog, amiről éppen egy ronggyal törölgeti a vért, majd mikor már csillog a penge, elindul az ajtó felé. Vincent gyorsan leugrik a dobozról, és egy megvilágítatlan sarok tökéletes menedékében figyeli, ahogy az alkalmazott távozik. Ezüstözött, éttermi jelvényt visel kék színű ingén, mogyoróbarna haja és „SECURITY” feliratos kalapja eltakarja szemeit, de egy aprócska névtábla elárulja nevét: Dominic.

19 megjegyzés:

  1. Nagyon jó vagy!
    Tudsz valamit, hisz az ember már alig várja a következőt! :))))) :*
    Szeriii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zazum! :*
      Köszönöm, hogy így gondolod, a következő résszel pedig igyekszem sietni! :)
      Ha nem szeretnél lemaradni, ott a feliratkozás gomb is oldalt ;)
      Imádáás <3
      Vicky T.

      Törlés
  2. Naná, hogy követem! :) <3
    Zazu

    VálaszTörlés
  3. Szia Vikiii! :3
    Nagyon ügyes vaagy. :)
    Remélem, hogy rengeteg mindent ki tudsz majd hozni ebből a történetbőől, és lesz még egy sikeres blogod. :)
    Szinte hihetetlen, hogy milyen szókinccsel tudsz írni. :) Tökéletesen átadja a hangulatot, a fejezet. :) Hatalmas gartulaaa! :)
    "Pintér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szijaa! :)
      Ó, hát nagyon szépen köszönöm! :3 Én is remélem, hogy sikerül körülbelül ezt a színvonalat hoznom, bár lehet, hogy ha olyan kedvem lesz, megpróbálom ezt is megugrani! :)
      Ölelés,
      "T.
      (Na jó, szarkasztika a végére >.<)

      Törlés
    2. Én bízom benne, hogy még ennél is jobbakat fogsz írnii :)
      Ölelééés :3

      (Tudod hogy nem Neked szóólt. :) )

      Törlés
    3. Én is annyira bízok magamban, mint egy csirke a KFC bejárata előtt... :D
      "Cuppantás! <3"

      (Tisztában vagyok veleee nyugii ( ͡° ͜ʖ ͡°) Amúgy így is szeriii)

      Törlés
    4. Lesz itt rajongó bőven :3
      ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

      Törlés
  4. Ú, imádom! Hasonló bloggal még életemben nem találkoztam! Hamar kövit! És igen, észrevettem a feliratkozás gombot, és egy rajongóval bővült a blogod! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Chestia! :)
      Végtelen boldogsággal töltött el, hogy rám találtál, hát még az, hogy tetszik a történet! :) A következő részt az őszi szünet előttre tervezem, az már csak 4-5 nap! ^^ A Feliratkozásért pedig óriási pusszantás! :)
      Hatalmas ölelés,
      Vicky T.

      Törlés
  5. Szia!
    Díj nálam, a Négyen a világ ellen blogomon, a "Díjak" menüpontban!
    linkje:negyenavilagellen.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lili! :)
      Nagyon szépen köszönöm a díjat, igyekszem kitölteni! :)
      Ölel, Vicky T.

      Törlés
  6. Úristenemmmmm *....* *fangörcs* Imádom ezt a játékot, az egyik legjobb játék a világon! ( A prímát már csak egy Outlast-os fanfict vinné xD ) Bár a blogodat a kis rajzocskának hála találtam meg :3
    De ahhhw!! Folytasd, nagyon vároma köviiit! :) A feliratkozás pőedig természetes! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drágaságos Mineral! ^^
      Nem vagy egyedül, bár én még a mai napig néha a falon látom valamennyi karakter alakját, de én is fangölrje vagyok a játéknak c: Úúú, nem vagyok egyedüli Outlast-fengörl? OMG (◑‿◐)
      Nem hittem volna, hogy a rajzocska ide vezethet c: Tééényleg tetszik? :3
      Igyekszem nagyon folytatni, már bele is kezdtem c:
      A feliratkozásért pedig ezerszeres pirítóshegyek járnak (。♥‿♥。)
      Ölelés,
      Vicky T. (◑‿◐)

      Törlés
    2. Nem bizony w.w Imádom azt és ezt a játékot is, bár még csak az Outlast-ot rajzolzat :) Igen, egyébként szerintem nagyon aranyos rajz :D És siess, én várom a folytatást * csámcsogja a pirítós hegyek között * :DD

      Törlés
    3. Óóó, szóval Outlast. :3 Én is próbálgattam már rajzolni Outlastból, de valamiért nem ment, viszont Vincentet már csukott szemmel (na jó azért úgy nem) tudok rajzolni (◑‿◐)
      Igyekszem őszi szünetben hozni (nekem ugye az van, gondolom neked is ^^), lehet hogy a végére, de akkor is (◑‿◐)
      *megtalállak a pirítóshegyek között, és befalom az egész halmot*

      Törlés
  7. wow, wow, wow *-* nagyon király, várom a folytatást... és a lezárás valami zseniális ;) puszi: Mimi~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mimi! :3 nagyon köszönöm a dicsérõ szavakat, igyekeztem :D én is megpróbáltam a lehetõ legjobb befejezést írni, és úgy tūnik, sikerült! :3 *-*
      Ölelés, Vicky

      Törlés